Korona virus na internetu: Jedni se šale, drugi zabrinuto pitaju treba li djecu voditi u vrtić

Korona virus na internetu: Jedni se šale, drugi zabrinuto pitaju treba li djecu voditi u vrtić


Nakon odluke vlasti RS o zatvaranju škola i otkazivanju javnih skupova zbog korona virusa, na društvenim mrežama se, očekivano, započela rasprava o novonastaloj situaciji.

Dok se jedni šale u stilu “moramo u kafanu, šta ćemo kad je sve drugo zabranjeno i zatvoreno “, drugi su zabrinuti zbog iznenadne odluke Vlade RS.

– Ponašaju se kao da ima na hiljade zaraženih – napisao je jedan Facebook komentator.

Ipak velika većina komentara se svodi na odobravanje mjera.

– Bolje da na vrijeme zatvorimo škole i otkažemo okupljanja, nego da doživimo ono što je snašlo Italiju – navedeno je u jednom Facebook komentaru.

Najviše nedoumica izazvala je odluka da se u Republici Srpskoj zatvore škole, a ne i vrtići, pa zbunjeni roditelji pitaju jedni druge, preko društvenih mreža, treba li djecu voditi u vrtiće.

Bilo je i ozbiljnih poziva na solidarnost i smirenost.

– Korona virus će da bude veliki test za bogate zemlje svijeta i svjetske oligarhije. Nadam se da će u tom testu izabrati barem malo empatije prema prosječnom čovjeku čiji je život zaista težak, opterećen svakodnevnim izazovima i velikom neizvjesnošću – poručio je na svom Facebook profilu doktor političkih nauka Vlade Simović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija