Koronavirus izrodila novi biznis: Prodaju negativne testove za 100 KM

Svaki makedonski državljanin koji ulazi u Sjevernu Makedoniju mora sa sobom imati negativan test ili mora u samoizolaciju od 14 dana, prenosi Buka.

Na jugu Srbije cvjeta novi biznis: krivotvorenje i prodaja negativnih testova na koronavirus, piše N1 pozivajući se na makedonske medije.

Građani Makedonije koji se vraćaju u svoju zemlju preko niškog aerodroma, prijavili su makedonski službama sigurnosti da im je na aerodromu ponuđena mogućnost kupnje falsificiranog negativnog PCR testa na koronavirus po cijeni od 50 eura (oko 100 KM).

Kako su javili prijevoznici koji u Sjevernu Makedoniju ulaze preko graničnog prijelaza Tabanovce, takav se test može kupiti i na benzinskim stanicama u Vranju, ali za 65 eura.

Protokol je trenutno takav da svaki makedonski državljanin koji ulazi u Sjevernu Makedoniju mora sa sobom imati negativan test na Covid-19 ne stariji od 72 sata. U suprotnom će mu biti određena samoizolacija od 14 dana.

Već postoji prijedlog Vlade da se dozvoli uzimanje briseva i testiranje putnika na samim graničnim prijelazima. Akreditirani laboratoriji bi potom te testove slali elektronskim putem nakon prelaska državne granice


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79