Koronavirus opet u Crnoj Gori, donijeli su ga navijači s utakmice Zvezde i Partizana

Direktor bolnice u Podgorici izjavio je u četvrtak da se koronavirus u Crnoj Gori ponovno proširio zbog navijača koji su prošle sedmice bili na utakmici Crvene zvezde i Partizana u Beogradu.

Šef kliničkog centra Jevto Eraković rekao je da vlast sada treba ispitati koliko je ljudi preko Bosne i Hercegovine otišlo i vratilo se u Crnu Goru iz Srbije i utvrditi njihovo kretanje i kontakte.

“Svako od njih, da je regularno došao u Crnu Goru, morao bi biti u karanteni ili samoizolaciji”, rekao je Eraković za javnu televiziju.

Podsjetio je da Crna Gora još nije otvorila granicu sa Srbijom, zbog visoke stope zaraze u toj zemlji, i istaknuo da je prelijevanje oboljelih lako i lagano.

Crvena zvezda i Partizan odigrali su 10. juna utakmicu pred 20 hiljada gledatelja, u vrijeme kada se većina europskih sportskih natjecanja održava bez publike ili uz ograničen broj gledatelja.

U Crnoj Gori je trenutno devetero oboljelih od covida-19. Nakon što 42 dana uzastopce nije bilježila nove slučajeve, 14. juna registrirala je prvi, dva dana kasnije drugi, a jučer još sedam slučajeva.

Ta je država na jugoistoku Europe 1. juna otvorila granice za 130 zemalja u kojima je broj aktivnih slučajeva manji od 25 na 100 hiljada stanovnika, no ne i sa susjednom Srbijom, što je izazvalo oštre kritike Beograda.

Početkom juna crnogorska vlada proglasila je kraj epidemije nakon što 28 dana zaredom, odnosno dva inkubacijska razdoblja, nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79