Koronavirus se ne širi preko paketa iz Kine

Koronavirus se ne širi preko paketa iz Kine


“STRAH OD KORONAVIRUSA Hrvatska pošta obustavila dostavu svih paketa iz Kine!”, naslov je teksta portala “Dalmacija danas”. Ovakvim se činjenično netočnim naslovima širi neutemeljeni strah od koronavirusa.

U izrazito kratkom tekstu pod spornim naslovom zapravo su samo prenijeli obavijest korisnicima koje je Hrvatska pošta podijelila na svojim službenim stranicama te ga naslovili netočno.

“Hrvatska pošta zaprimila je informaciju od zrakoplovnih prijevoznika KLM-a, Lufthanse LH i Turkish Airlinesa kako radi prevencije opasnosti od širenja koronavirusa letovi iz Narodne Republike Kine prema Republici Hrvatskoj neće prometovati do daljnjeg što će utjecati na uobičajeno poštansko poslovanje u razmjeni pošiljaka. Stoga korisnike usluga Hrvatske pošte molimo za razumijevanje, a o svim promjenama pravodobno ćemo vas obavještavati”, napisala je Hrvatska pošta.

Kao što je vidljivo iz teksta obavijesti, Hrvatska pošta nije “obustavila dostavu svih paketa iz Kine”, već su avioprijevoznici koji pakete dostavljaju u Hrvatsku zaustavili prometovanje između Kine i Hrvatske. Hrvatska pošta iz tog je razloga svoju obavijest naslovila “Obustava letova iz NR Kine”.

Kako su mediji ranije izvještavali, na društvenim mrežama su se ranije pojavile poruke zabrinutih građana koji ispituju može li se virus prenijeti i preko paketa iz Kine, a neki su svoje pakete već bacili u smeće.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, kako je prenio portal Index.hr, rekao je da nema opasnosti od pošiljaka iz Kine jer virus ne može dugo preživjeti izvan živog organizma.

Točne i relevantne informacije vezane za širenje koronavirusa moguće je pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

“Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga će dana u 15 sati na svojim mrežnim stranicama objaviti najnovija saznanja u vezi koronavirusa”, izvijestili su za Faktograf.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija