Koronavirus u TE Kakanj ušao preko firme iz Sarajeva

Koronavirus u TE Kakanj ušao preko firme iz Sarajeva


Nakon što su na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu potvrđena dva slučaja koronavirusa u Kaknju, saznajemo da su osobe zaražene radili u krugu Termoelektrane Kakanj.

To je potvrdio i direktor TE Kakanj, Enver Merdić navodeći kako je virus prvobitno u kompaniju ušao preko firme koja je bila angažirana na remontu blokova.

Firma koja je obavljala radove je iz Sarajeva, a testiranjem A. G. uposlenika te firme rezultati su pokazali pozitivan test na Covid-19.

Odmah po saznanju te informacije ustanovljeno je da kontakt sa zaraženim imao i inženjer koji vodi automatske procese.

“Radi se o firmi iz Sarajeva koja je radila u TE Kakanj po ugovoru na remotnim radovima, njihov radnik A. G. na testiranju u Sarajevu je bio zaražen. Bio je u kontaktu sa našim injžinjerima, s njima je bio i inžinjer koji vodi automatske procese, jučer smo ga vratili na testiranje sa još četiri-pet radnika gdje smo dobili informaciju da je jedan pozitivan – kazao je Merdić za Hayat.

Isti je smješten u Covid ambulantu u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

Trenutno više slučajeva nema u krugu TE Kakanj, sve mjere su poduzete a Uprava je u kontaktu sa Higijensko-epidemiološkom službom u Kaknju, kaže.

“U narednim danima će biti svi testirani – kazao je na kraju Enver Merdić, direktor Termoelektrane Kakanj.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija