“Korupcija je bolest ovog društva”: Oglasio se i Forto nakon presude u slučaju “Memić”

Edin Forto, predsjednik Naše stranke i premijer KS oglasio se nakon što je Sud BiH jutros donio prvostepenu presudu u slučaju “Dženan Memić”. Naime, Forto je prokomentirao stanje u domaćem pravosuđu.

“Pravda je generalno spora, ali u tužilaštvima i sudovima u Bosni i Hercegovini je jako, jako spora. Korupcija je bolest ovog društva, bolest na koju pravosuđe nije imuno”, poručio je Forto.

Podsjetimo, od jutros je pristigao veliki broj reakcij na presudu. Reagirao je i lider Naroda i pravde, Elmedin Dino Konaković.

Kazao je da borba protiv pravosudne mafije neće prestati”.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine je u prvostepenoj presudi oslobodio Zijada Mutapa, njegovu kćerku Alisu Ramić. Kao i pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo Hasana Dupovca i Josipa Barića te recepcionera ilidžanskog hotela “Crystal” Muamera Ožegovića.

Otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić kazao je danas da nije razočaran nakon izricanja oslobađajuće presude za optužene jer nije prvi put da Sud oslobađa optužene.

“Ovo je u jednu ruku namjerno urađeno Tužilaštvu BiH, jer su oni život dali da ovo dokažu. Hvala tužiocima, Gordani Tadić koja je otvorila istragu, Milanku Kajganiću, ali mi idemo dalje”, poručio je Memić i najavio da sigurno neće stati na ovom u cilju postizanja pravde.

Ovdje pročitajte obrazloženje Sudije Branka Perića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79