Košarac optužuje Ivanića: “On je konektovan na ambasade zapadnih zemalja”

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je da se ova stranka, kada je riječ o članstvu u NATO, orijentira isključivo na stavove institucija RS-a, dok je Mladen Ivanić “konektovan na ambasade zapadnih zemalja”.

Komentirajući izjavu počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića da bi njegov uvjet za formiranje vlasti na nivou bio da članstva u NATO nema dok ne budu sve države u regionu u tom savezu, ali da se pošalje godišnji nacionalni plan, Košarac je rekao da od toga nema ništa i da je to potvrda da je Ivanić konektovan na određene ambasade zapadnih zemalja.

“To je potvrda onoga što su činjenice ukazivale, da Mladen Ivanić jeste konektovan na određene ambasade zapadnih zemalja i da je, radeći u Predsjedništvu BiH, bio veoma sklon da se zagovaraju čak i vojne vježbe s avionima koji su i bombardirali RS i Srbiju”, istakao je Košarac za “Blic”.

On je ocijenio da je Ivanić blagonaklon kada je riječ o NATO savezu.

“S druge strane, treba istaći i činjenicu da je u vrijeme predizborne kampanje kada je on (Ivanić) bio kandidat za član Predsjedništva BiH, tražio od Ambasade SAD da se ANP ne spominje i da to sačeka neka druga vremena iz razloga što je u razgovorima koje je vodio s njima bio veoma konstruktivan u provođenju svih akcionih planova koji su vodili BiH ka NATO integracijama”, naglasio je Košarac.

On je podsjetio da je stav SNSD da se neće ni milimetar maći od Srbije kada je riječ o NATO putu. Prema njegovim riječima, SNSD ima svoj stav u vezi s ANP i orijentiran je na stavove RS te da taj politički kurs neće mijenjati.

To znači, pojasnio je Košarac, da “bilo kakve modifikacije u vezi s tim pitanjem definitivno su predmet razmatranja koje će odrediti daljnje kretanje predstavnika SNSD-a u institucijama na nivou BiH”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments