Košarkašice BiH su učinile za BiH više od bilo kojeg političara!

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon osvajanja petog mjesta na Eurobasketu i plasmana u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, doputovala je na Aerodrom Sarajevo, a naše bh. delegaciju su dočekali članovi porodice, čelnici KS BiH, i manja grupa navijača ovacijama “Šampioni, šampioni!”.

Nakon kratkog druženja reprezentativke i stručni štab uputili su se u Vijećnicu na press konferenciju, a pred istom ih je dočekala grupa navijača koja je uzvikivala “Vi ste ponos!”.

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, kroz suze se obratila bh. košarkašom timu i uputila riječi zahvale na svemu što su učinile za svoju zemlju.

– Vi ste ponos ove države i hvala vam na svemu što ste učinile na Eurobasketu. Dokazali ste da je Sarajevo grad sporta. Učinili ste više za BiH od bilo kojeg političara, rekla je Karić koja je od selektora Loje na poklon dobila košarkašku loptu.

Ministar kulture i sporta KS, Samir Avdić je potom dodao:

– Ja sam bio na strani ovih djevojaka, kada su se igrale kvalifikacije. U vremenu teške pandemije zajedno sa saradnicima, kada sam obnašao funkciju direktora košarkaške reprezentacije, vodili smo jednu bitku da grad Sarajevo dobije domaćinstvo i da se održe kvalifikacije. U Evropi nijedan balon nije bio organizovan na vrhunskom nivou kao onaj koji smo organizovali mi, kazao je Avdić koji se naklonio igračicama i selektoru.

Potom s obratila Razija Mujanović, tim menadžer reprezentacije:

– Veliki uspjeh, ja obećavam ne i posljednji. Najveća snaga reprezentacije je to zajedništvo. Sigurno da rezultata nema ako ne postoji to zajedništvo i dobra atmosfera, istakla je Mujanović.

Selektor Goran Lojo nije krio sreću nakon uspjeha bh. tima:

– Prelijep osjećaj je doći u svoju čaršiju sa ovakvim dočekom. Hvala i gradonačelnici. Očekuju nas kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Pred nama je puno posla, a pred ovim djevojkama je puno dobrih rezultata, poručio je Lojo, te dodao:

– Potrebna je podrška svih struktura, nivoa vlasti, sponzori. Kanton Sarajevo radi sve u svojoj mogućnosti da obezbijede uslove, mi to imamo i dolaze rezultati.

Milica Deura, kapiten selekcije BiH, rekla je:

– Jako sam ponosna na ove djevojke iza mene. Samo one znaju kroz šta smo sve prošli i kakvi su nas izazovi čekali koje smo uspješno prebrodili. Nadam se da ćemo na nekom ovakvom dočeku imati nešto oko vrata, kaže Deura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79