Košarkašu Crvene Zvezde Ognjenu Kuzmiću kazna od 9.000 KM za saobraćajnu nesreću kod Banje Luke

Osnovni sud u Banjoj Luci pravosnažno je osudio košarkaša Crvene zvezde Ognjena Kuzmića na novčanu kaznu od 9.000 maraka i proglasio ga krivim za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Kuzmić je prethodno sklopio sporazum o priznanju krivice sa banjalučkim Okružnim javnim tužilaštvom. Osim novčane kazne izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od godinu dana.

Kuzmić je osuđen jer je u stanju težeg pijanstva skrivio saobraćajnu nesreću u julu prošle godine u mjestu Ramići kod Banje Luke kada su osim njega, teško povrijeđene još tri osobe.

Bio je optužen da je 14. jula 2019. godine sa 2,27 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreću vozeći pri tome 125 km/h na dijelu puta gdje je ograničenje 60 km/h.

Upravljao je vozilom “porsche cayenne”, a u jednom momentu je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u automobil BMW koji je dolazio iz suprotnog pravca. Osim Kuzmića, u ovoj saobaraćajnoj nesreći povrijeđen je i njegov suvozač Bogdan Ilić, kao i Dražan Janjanin i Marko Mijatović koji su bili u drugom vozilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79