Kosor: Majku je tukao moj otac, zatim i očuh, koji me je pokušao seksualno zlostavljati

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor u intervjuu za Jutarnji list otkrila je i o pokušaju očuha da je seksualno zlostavlja.

Povod za intervju bila je njena nova knjiga “Premijerka” u kojoj je opisala ove uznemirujuće detalje. Prisjetila se trenutaka kada ju je otac napustio, kada je otac, a zatim i očuh zlostavljao njenu majku i kada je očuh pokušao nju da seksualno zlostavlja.

– Majku je nemilice, nadajući se i potajno, mlatio u sobi, a majka je to skrivala od svoje majke, ali… ništa novo u selu Lipiku! Jer, i baku je tukao njen muž – napisala je Kosor.

Kazala je da je očuha zvala “tatom jer je bila dobra kćerka”, ali nije dozvolila da bude žrtva seksualnog zlostavljanja.

Jadranka Kosor - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Jadranka Kosor Foto: Arhiv

Ispričala je kako je slala pisma ocu bez kojeg je odrasla.

– Napisala sam da sam u tom trenutku ‘odrasla i ostarjela’. Mog se oca u kući nije spominjalo. Do sedme godine živjela sam samo s bakom i njezinim bratom, a poslije je mama, kao učiteljica, uspjela dobiti premještaj i doći kući u Lipiku. Očevo ime pojavilo se u kući samo jednom, to nisam u knjizi spomenula, kad je mama na sudu pokušala ishoditi alimentaciju. Otac je došao s dva advokata braniti se od vlastitog djeteta. Mama je odustala -, izjavila je Kosor.

Smatra da se o porodičnom nasilju treba govoriti i zato se odlučila te detalje objaviti u knjizi.

Ispričala je i koji joj je najgori trenutak u politici.

– Onaj kad je netko u Lisinskom u toaletu, na izbornom saboru stranke, velikim slovima napisao “Jaca ku..a”. Tad sam se slomila. Gledala sam ta lica i pitala se – jesi li to ti?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79