Kosovska policija demantuje da je pretukla srpsku djecu

Kosovska policija tvrdi u saopštenju da nisu tačni navodi dvoje djece da su ih policajci maltretirali i tukli, nakon što su ih zaustavili na motoru, i navodi da nije bilo neprofesionalnog ponašanja policijskih pripadnika u tom slučaju.

U saopštenju se navodi da su u subotu u popodnevnim satima, patrole koje su bile na dežurstvu, na putu Izvor-Banjska, naišle na dva četvorotočkaša u kojima se vozilo pet osoba.

Jedan motocikl se nije zaustavio na policijski znak i policajci su za njima krenuli pješice, zbog neprohodnog puta. Na oko 150 metara od magistralnog puta, naišli su predmetni motocikl i dvije osobe.

Na toj lokaciji se, kako se navodi, pojavila i jedna žena, koja je rekla da je majka dvije osobe koje je policija privela, prenosi Kosovo-online

Nakon provjere lica i motocikla, kao i nakon obavljenog policijskog postupka, tri osobe su puštene. Vrijedi istaći da su policijske akcije sprovedene u skladu sa zakonskim procedurama i ni u kom slučaju nije bilo neprofesionalnog ponašanja policije.

Različite izjave da je policija tukla dvoje djece su neistinite”, navodi se u saopštenju kosovske policije.

Dodaje da se kosovska policija u skladu sa svojim nadležnostima obrađuje svaku žalbu koja je upućena i obavještava Policijski inspektorat Kosova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79