Kosovski premijer Hoti poziva BiH da ukine vize i otvori kancelarije za vezu

Premijer Republike Kosovo Avdullah Hoti obavio je danas telefonski razgovor s predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem.

Hoti se zahvalio Džaferoviću za nedavnu inicijativu za priznanje Republike Kosovo od Bosne i Hercegovine te je zatražio nastavak zalaganja za što skorije ukidanje viznog režima za građane Kosova, kako bi se postiglo slobodno kretanje ljudi, robe i kapitala između dvije zemlje, saopćeno je iz Vlade Kosova.

Hoti je izrazio spremnost Vlade Republike Kosovo za otvaranjem kancelarija za vezu dvije zemlje, kao i produbljivanje saradnje u oblasti obrazovanja i kulture.

Tokom ovog razgovora, zajedno s premijerom Hotijem bili su i bošnjački politički predstavnci na Kosovu, zamjenik ministra trgovine i industrije Ćerim Bajrami i zastupnik u Skupštini Kosova Rasim Demiri.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79