Kosta K. i Uroš B. vježbali su u istoj streljani: Možda su se i poznavali…

Dječak Kosta K. (13) i Uroš B. (20), koji su izvršili masovna ubojstva u Beogradu i oko Mladenovca, vježbali su pucanje u istoj streljani ‘Partizan’ u Beogradu.

Istražitelji ne isključuju ni mogućnost da su se oni u nekom trenutku čak i susreli u toj streljani, a možda i upoznali, pišu srbijanski mediji.

Istražitelji su najprije utvrdili da je 13-godišnjaka otac V. K. odvodio u streljanu ‘Partizan’, a ubrzo zatim je otkriveno da je i Uroš B. na istom mjestu u više navrata vježbao pucanje.

Vlasnik privatne streljane ‘Partizan‘, u kojoj je počasni član bio otac dječaka Koste K. negirao je prilikom saslušanja da je dječak ikada pucao u njegovom objektu. No kada su od njega zatražene snimke sigurnosnih kamera iz streljane, vlasnik je rekao da kamere duže vrijeme nisu radile.

Protiv njega će biti podnesena odgovarajuća kaznena prijava.

Podsjetimo, u jutarnjim satima prošle srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 13-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba, prenose srbijanski mediji.

@crnahronikainfo

Objavljen snimak hapšenja osumnjičenog za ubistvo osam osoba u Mladenovcu Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije objavilo je snimak policijske akcije koja je rezultirala hapšenjem Uroša Blažića, osumnjičenog za ubistvo osam i ranjavanje 14 osoba u Mladenovcu. Specijalna policija je opkolila Blažića u kući njegovog ujaka u selu Vinjište kod Kragujevca. Osumnjičeni ubica je pronađen nakon osam sati intenzivne potjere. U potjeri je učestvovalo više od 600 pripadnika različitih sigurnosnih tijela.

♬ original sound – CRNA Hronika

@crnahronikainfo

Učenici pretpostavljaju da je glavni razlog krvavog pohoda u Beogradu jedinica iz povijesti. Upravo je učiteljica tog predmeta bila prva žrtva K.K (14) koji je sin uglednog beogradskog liječnika. Kosta Kecmanović je učenik osmog razreda osnovne škole u Beogradu koji je danas napravio masakr u prostorijama obrazovne ustanove “Vladislav Ribnikar”. Kako javljaju mediji, on je sin poznatog radiologa. Profesorica se u ovim trenucima još bori za život, službeno je potvrđena smrt osmero djece i zaštitara. Potresne scene ispred osnovne škole u Beogradu obilaze cijeli svijet. Prve riječi uhapšenog učenika: Inspektor ga pitao zašto je pobio djecu, on izgovorio jezivu rečenicu! “Ja sam psihopata!” Ovo su bile prve riječi Koste K. (14), koji je ubio osmoro đaka škole “Vladislav Ribnikar”, portira i ranio nastavnicu, kao još i šestoro djece! Kosta je nakon masakra mirno išetao iz škole. Međutim, njega je ubrzo locirala patrola policije i uhapsila. – On je bio razoružan i dok mu je inspektor stavljao lisice na ruke pitao ga je zašto je pobio djecu. Na to mu je Kosta rekao: Ja sam psihopata! – naveo je izvor iz istrage

♬ original sound – CRNA Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79