Kostrešević i Radović: Prijavite policiji ukoliko vam neko nudi novac da glasate

Kostrešević i Radović: Prijavite policiji ukoliko vam neko nudi novac da glasate


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i nadležna tužilaštva u Republici Srpskoj preduzeće sve potrebne mjere i radnje kako bi spriječili i sankcionisali one koji krše zakon u izbornom procesu za lokalne izbore koji se održaju 6. oktobra.

Na sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića i Glavnog tužioca Republike Srpske Željke Radović je dogovoreno da će na dan izbora biti dežurni timovi tužioca i policijskih službenika kako bi mogli da reaguju na bilo koju prijavu koja se tiče izvršavanja krivičnog djela, izađu na teren i rade uviđaje.

Oni su pozvali građane da svaku neregularnost, nuđenje novca, upućivanje prijetnji da neko glasa za nekoga ili ne glasa prijave policiji.

Direktor Kostrešević je podsjetio da je za bezbjednost u predizbornom, izbornom i postizbornom periodu zadužen Štab MUP-a “IZBORI 2024” koji provodi planske aktivnosti, podsjetivši da će policija biti u blizini svakog biračkog mjesta i da se policiji na licu mjesta može prijaviti sumnja na krivična djela.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija