Kovačević o tablama “Dobrodošli u Republiku Srpsku”: RS je vječna kategorija i ona će opstati

Delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević poručio je da je Republika Srpska vječna kategorija i da će opstati i Srpska, i njena obilježja, bez obzira što to nekima smeta.

Kovačević je rekao da inicijativa o uklanjanju tabli “Dobrodošli u Republiku Srpsku”, koja se često pojavljuje, navodi na zaključak da je očito da Republika Srpska nekome smeta, ali će Republika Srpska bez obzira na to opstati.

Potvrđeno: Table s natpisom ‘Dobrodošli u RS’ neće biti uklonjene

“Ukoliko nekome smeta Republika Srpska, moramo reći da je to njihov problem, a Republika Srpska je tu, ona je zvanična potvrđena kategorija međunarodnim Dejtonskim mirovnim sporazumom, garantovana i od najvećih svjetskih sila i to će biti trajna i vječna kategorija”, rekao je Kovačević novinarima i dodao da je sve u tom segmentu urađeno u skladu sa zakonima i Ustavom.

On je podsjetio da je Republika Srpska, koja je nastala 9. januara 1992. godine proglašenjem u svojoj Narodnoj skupštini, međunarodno potvrđena potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Kada neko problematizuje table na kojima su zvanična obilježja Republike Srpske koja se koriste u skladu sa važećim zakonima i propisima, koji su u skladu sa Ustavom i Republike Srpske i BiH, očigledno da nije po srijedi humanitarna ili namjera koja treba da uvede bilo kakav red, nego je namjera sitnopolitička i ubiranje najjeftinijih političkih poena tako što ćete da bacite kamen na Republiku Srpsku”, ocijenio je Kovačević.

On je naglasio da je Republika Srpska otvoreno društvo u kojem su zaštićeni svi njeni građani bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo kakvu pripadnost.

“To kakva je Republika Srpska najbolje se pokazuje ovih dana kada se u Srpskoj održava teniski turnir `Srpska open`, na kojem učestvuje najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, (jedan od najboljih ruskih tenisera Andrej) Rubljov koji je prije dva dana osvojio turnir u Monte Karlu i odmah naredni dan doputovao u Banjaluku u Republiku Srpsku, a učestvuju mnogi poznati teniseri iz cijele Evrope i svijeta i BiH i svi su prihvaćeni na najbolji mogući način”, istakao je Kovačević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79