Kovačević odgovorio Konakoviću: Inače, srpske kosti i dalje čekaju svoj mir u kantonu u kojem si ti bio premijer

A sad nam je bar jasno što ste SDS i ti u koaliciji – napisao je Kovačević

Republika Srpska će, kakav god oblik državnog uređenja bio u budućnosti, uvijek poštovati sve žrtve, na svim stranama, poručio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Inače, srpske kosti i dalje čekaju svoj mir, od Kazana u kantonu u kojem si ti bio premijer, do svih drugih stratišta. A sad nam je bar jasno što ste SDS i ti u koaliciji – napisao je Kovačević na Twitteru reagujući na objavu predsjednika stranke “Narod i pravda” Elmedina Konakovića.

Konaković je prethodno na Twitteru napisao da, Vi ćete mirno da odnesete kosti naših predaka sa sobom, naše rane u Srebrenici, Prijedoru i drugim mjestima stradanja?

– Vi ćete kao mirno da odnesete kosti naših predaka sa sobom, naše rane u Srebrenici, Prijedoru i drugim mjestima stradanja? Naše kuće u Republici Srpskoj, djedovinu. Mi ćemo kao mirno da vas posmatramo? Mirni razlaz? – naveo je Konaković, prenosi Srna.

Konaković odgovorio portparolu SNSD-a: Vi ćete kao mirno da odnesete kosti naših predaka?

Konaković je jasno poručio da ne može biti disolucije Bosne i Hercegovine

Vlada Republike Srpske (RS) utvrdila je 2. septembra Prijedlog zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma, po hitnom postupku.

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković komentirao je na Twitteru izjave portparola SNSD-a Radovana Kovačevića o mirnom razlazu BiH.

Konaković je jasno poručio da ne može biti disolucije Bosne i Hercegovine.

“Ništa gluplje nisam čuo od ovog što govori portparol SNSD-a Radovan Kovačević. Vi ćete kao mirno da odnesete kosti naših predaka sa sobom, naše rane u Srebrenici, Prijedoru i drugim mjestima stradanja? Naše kuće u RS-u, djedovinu. Mi ćemo kao mirno da vas posmatramo? Mirni razlaz?”, napisao je Konaković.

Podsjetimo, lider SDS-a Mirko Šarović danas je saopćio da je “ideja mirne disolucije je tačka razlaza” politika SDS-a i SNSD-a.

On je rekao da je to “najopasnija zamka za nespremnu Republiku Srpsku” te da će se SDS “odlučno suprostaviti svakoj takvoj inicijativi”.

Na to je reagirao Kovačević koji je ponovio teze o mirnom razlazu I nezavisnoj Republici Srpskoj kao interesima srpskog naroda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79