Kovačević: Republika Srpska nije izgubila ništa usvajanjem Zakona o sukobu interesa u institucijama BiH

Radovan Kovačević, delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, izjavio je da “Republika Srpska ni na koji način nije izgubila ništa usvajanjem Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH”. Naglasio je da će podržavati rješenja koja jasno prepoznaju Republiku Srpsku.

Kovačević je istakao da se u ovom zakonu čak spominje i državljanstvo Republike Srpske.

Nakon sjednice Doma naroda na kojoj je usvojen Zakon o sprečavanju sukoba interesa na nivou BiH, Kovačević je rekao da je riječ o potpuno novom zakonskom rješenju postignutom kompromisom svih strana.

Dodao je da Republika Srpska insistira na evropskom putu BiH te da će nastaviti insistirati na očuvanju autonomije Republike Srpske.

Smatra da je usvajanje zakona korak prema pozitivnom odgovoru od strane Evropske komisije i početku pregovora 21. marta.

Kovačević je naglasio da je za Republiku Srpsku važno približavanje EU, ali istovremeno očuvanje autonomije, te je izrazio nadu da će BiH izbjeći strane arbitre poput lažnih visokih predstavnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79