Kovačević: RS zaista gubi vrijeme u BiH

On je istakao da s jedne strane imate SDA koja gleda u “Islamsku deklaraciju”, a s druge SNSD koji gleda prema Dejtonskom sporazumu

“Deklaracija SDA je neprihvatljiva i osuđujemo ovaj antidejtonski čin. Ovo je akt protiv mira. Deklaracija je posezanje na početak rata 1992. godine, kada Srbima poručeno da nisu dobrodošli u vlastitoj zemlji”, istakao je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.

Kovačević je gostujući na banjalučkoj ATV poručio da SNSD nije održao sjednicu Glavnog odbora stranke kako bi samo odgovorio na deklaraciju SDA.

“Mi smo izabrali pet potpredsjednika: Željku Cvijanović, Radovana Viškovića, Nebojšu Radmanovića, Nikolu Špirića i Igora Radojičića, potom generalnog sekretara Luku Petrovića, kao i ostala radna tijela u koja smo na veliko zadovoljstvo uključili veliki broj mladih ljudi. Usvojili smo 64 zaključka, od čega se posljednja tri odnose na deklaraciju SDA”, naveo je on.

On je istakao da s jedne strane imate SDA koja gleda u “Islamsku deklaraciju”, a s druge SNSD koji gleda prema Dejtonskom sporazumu.

“Zajedno sa ostalim partijama RS zalagaćemo se za afirmaciju prava na samoopredijeljenje. RS zaista gubi vrijeme u BiH”, zaključio je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, za RTRS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79