Koverta s metkom stigla i na adresu Islamske zajednice u Novom Pazaru

Novopazarska policija radi na identifikaciji pošiljaoca koverte Islamskoj zajednici (IZ) u Srbiji, u kojoj je nalazio školski metak umotan u pamučnu tkaninu, a o tome je obavešten i tužilac, saznaje nezvanično radio Sto plus.

Koverta sa metkom, stigla je u ponedeljak, 4. novembra, sa poštanskim pečatom iz Beograda, na kojoj je kao ime pošiljaoca naveden Đorđe Petrović, sa adresom ulice Svetog Cara Lazara iz Orašca.

Orašac je naselje u opštini Aranđelovac, u široj javnosti poznat kao mesto odakle je podignut Prvi srpski ustanak, a tu se od 2002. godine obeležava Dan državnosti Srbije.

U Mešihatu IZ navode da su zabrinuti, jer smatraju da je ova koverta sa metkom direktna prijetnja i jasna poruka pripadnicima islama da nisu poželjni u ovoj državi.

Ekskluzivni detalji: Ko je i odakle poslao kovertu s četničkim simbolom i metak u Parlament BiH

Oni su od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova tražili da svojim autoritetom pruže potrebnu zaštitu IZ i svim pripadnicima islama, ali i uverenje da je Srbija i njihova domovina u kojoj mogu živeti i osjećati se slobodno, u duhu svoje vere i kulture, bez straha za život i bezbednost.

Iz Mešihata apeluju na građane da održe prisebnost i da ne odgovaraju na provokacije.

Osim IZ u Srbiji, koverta sa metkom u pamučnoj tkanini juče je iz Beograda stigla i na adresu Parlamenta Bosne i Hercegovine (BiH).

Policijski službenici su poslali kovertu Tužilastvu BiH na rasvjetljivanje slučaja, a u istragu se uključila i Agencija za istrage i zaštitu BiH.

Ranije, početkom ove godine, na adresu Mešihata stiglo je preteće pismo od izvesnog Stefana Lazarevića iz Beograda, u kojem je vređao islam i muslimane, a ovaj slučaj prema saznanju našeg radija još uvek nije rešen, prenosi Radiostoplus.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79