(VIDEO) Krađa u Tuzli: Sakrili se od prodavača, ali ne i od nadzorne kamere. U gaće sakrio ukradene predmete

Garden Centar Tuzla objavio je snimak na društvenim mrežama na kojem se vidi kako dvije osobe kradu artikle iz njihovog objekta.

Zamolili su sve građane da ako prepoznaju osobe sa snimka da im jave.

Na snimku se vide muškarac i žena kako skidaju više artikala sa stalaže i sa njima idu u dio objekta u kojem nema prodavača. Nepoznate artikle su sakrili ispod majice, u torbu, a muškarac je u žurbi par artikala strpao u svoj donji veš.

Pobjegli od prodavača jesu, ali ne od nadzorne kamere koja ih je tog dana uhvatila na djelu. Izvjesno je i da će ih uhvatit i policija. Portal Crna Hronika saznaje da su iz firme uz pomoć građana otkrili identitet kradljivaca. Radi se o bračnom paru iz Zenice koji su bili skloni ovakvim krivičnim djelima i u prošlosti.

Nije poznata vrijednost ukradenih artikala, ali su građani pokušali da pogode o čemu se radi. Većina ih se slaže da artikli koštaju par konvertibilnih maraka, a pojedini tvrde da se radi o mrežicama za prozore, sajlama za trimer ili lancima za motornu pilu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79