Krajiški rob u novim okovima: Teleoperateri ga tužili zbog dugova, a on nema ništa osim odjeće koju nosi

Krajiški rob Rasim Ćufurović u novim je okovima, a hrvatskoj Finansijskoj agenciji (FINA) prijavila su ga dva teleoperatera zbog neplaćanja telefonskih računa.

Karlovčanin kojeg je jedna romska obitelj u Draganiću zvjerski mučila i držala ga kao roba, oporavlja se od trauma u jednom hrvatskom prihvatilištu, a njegovi mučitelji čekaju suđenje. No, teške traume s njihovog imanja nisu jedina njegova muka, piše Kapotal.hr.

Nekadašnji rob sada se, naime, našao na novom udaru – hrvatskih ovršilaca. Prijete mu stečajem, ali on, vjerovatno, neće bankrotirati, jer ionako nema ništa osim odjeće koju nosi.

Kako doznajemo, FINA ga poziva da dostavi svoje očitovanje za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača, pri čemu ga upoznaju da je “cilj ovog postupka da pošteni potrošač oslobodi od obaveza prema određenim vjerovnicima” pod uvjetom da ima imovinu vredniju od 10.000 kuna, koja se može unovčiti. Svoj stav, odnosno očitovanje o imovini, mora dostaviti FINA-i, a postupak se dalje provodi na Općinskom sudu u Karlovcu.

Njegov dug iznosi ukupno 9.392,25 kuna, ali se dobar dio, vjerovatno, odnosi na kamate i ostale troškove s obzirom na to da se radi o potraživanjima dva teleoperatera, koji su ga ovršili preko jednog zagrebačkog notarskog te jednog tamošnjeg advokatskog ureda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79