’Kralj džeparoša’ i njegovi sinovi pretukli mladića

Općinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona protiv „kralja džeparoša“ Elvisa Salčinovića i njegovih sinova Denisa Hamidovića Bebice i Leonarda Hamidovića Tome koji su učestvovali u slučaju koji se dogodio 31. jula u teretani u zeničkom naselju Blatuša. Tom prilikom teške povrede je zadobio I. H. iz Zenice.
Prema navodima iz optužnice, Denis Hamidović je u teretani počeo sparingovati sa I. H., da bi nakon izvjesnog vremena Hamidović skinuo i bacio rukavice.

– Tada se obratio I. H. riječima: „Sad ćeš ti vidjeti“, da bi, potom, zajedno sa S. R. napustio teretanu. Nakon kraćeg vremena vratio se S. R. u teretanu držeći pištolj – stoji u optužnici.

Trener V. T. pokušao je spriječiti sukob, međutim, Denis je pucao prema I. H., svjestan da na taj način može izazvati opasnost za život prisutnih.

Nakon toga S. R. prilazi I. H. u namjeri da mu nanese teške povrede, zadaje mu nekoliko udaraca bokserom u predjelu glave. Tada se umiješao trener i s još jednom osobom ih je razdvojio, nakon čega su izašli iz teretane.

Denis se vratio u teretanu s više osoba, među kojima su bili njegov otac Elvis Salčinović i brat Leonardo Hamidović. Elvis je repetirao i uperio pištolj prema prisutnima u teretani, a Denis i Leonardo su s ostalima tukli I. H.

Kada je I. H. pao na pod, oni su nastavili da ga udaraju nogama, šakama, bokserima, noževima i drugim predmetima koje su imali kod sebe.

Od udaraca je I. H. završio u Kantonalnoj bolnici Zenica, a napadači su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Denis Hamidović je optužen za krivično djelo izazivanje opće opasnosti i nanošenje teške tjelesne povrede. Elvis Salčinović i Leonardo Hamidović terete se za nanošenje teških povreda. Salčinović i njegovi sinovi poznati su po organiziranju grupe koja se bavila džeparenjem širom Evrope, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79