Kralj nargile u zastupničkim klupama; Arnel Isak dogurao i do Federalnog parlamenta

Arnel Isak, zenički ministar za prostorno uređenje, saobraćaj i komunikacije je ušao u Federalni Parlament ispred stranke Narodnog europskog saveza BiH. Ministar koji je javnosti postao poznat kao Youtuber sa svega 24 godine se našao i na čelu Kantonalnog štaba Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona.

– Sretan sam zbog povjerenja koje ste mi ukazali. Ovu našu zajedničku pobjedu shvatam kao obavezu da nastavim raditi u vašem interesu kao i do sada, jer samo oni koji iskreno prihvate da nose teret javne funkcije mogu biti pokretači promjena”, napisao je Isak na Facebooku zahvaljujući građanima na povjerenju koje mu je ukazano.

Prije funkcija “onaj ze” ministar je bio “Kralj nargile” kojeg je proslavilo gostovanje u jednom talk showu u kojem je pokazao izuzetno nisko znanje javnog govora. Koristio je skraćenice, poštapalice, a tada je dobio i nadimak “onaj ze”. Isak je na posljednjim izborima dobio 2.025 glasova.

Ovo su političari koji će sjediti u Parlamentu BiH i imat će skoro 5.000KM platu

Završio je Tursko-bosanski koledž u Sarajevu, a nakon toga i Ekonomski fakultet u Zenici gdje je stekao zvanje diplomiranog ekonomiste nakon čega je upisao postdiplomski master studij ekonomskih nauka. Arnel je bio i direktor zeničke agencije za fizičku i tehničku zaštitu ljudi i imovine.

Prije ovogodišnjih izbora bio je član stranke A-SDA. Otac mu je Ramo Isak, predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA i zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, a ranije gradski vijećnik i izaslanik u federalnom Domu naroda, piše Bljesak.

Mlađahni Isak je bio i kandidat za gradonačelnika Zenice 2020. godine. Tada je u kampanji učestvovao i njegov otac Ramo koji je istakao njegove aktivnosti u protekle dvije godine koje su mu u opisu radnog mjesta ministra, ali i izrazio želju kako Zenicu treba da vodi neko mlad, perspektivan, ali i lijep i zgodan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79