Kraljici džeparoša Sabaheti Džindo izrečena zatvorska kazna: Vlasnici salona ukrala 2.350 KM

Sabaheta Džindo (62) iz Sarajeva, poznatija kao kraljica džeparoša, osuđena je u banjalučkom Osnovnom sudu na pet mjeseci zatvora.

Osim zatvorske kazne, kraljici džeparoša je zbog višestrukog poremećaja ličnosti izrečena i sigurnosna mjera psihijatrijskog liječenja. Ova mjera trajat će dvije godine, a počet će se primjenjivati nakon pravosnažnosti presude.

– Sabaheti Džindo se izriče mjera sigurnsoti obaveznog psihijatrijskog liječenja na slobodi u trajanju od dvije godine, računajući od dana pravosnažnosti presude, uz uključenje optužene u psihijatrijsko-psihološki tretman adekvatan njenom specifičnom poremećaju ličnosti. On je kvalifikovan kao mješoviti poremećaj ličnosti, koji čine neki simptomi poremećaja ličnosti te nekoliko simptoma iz emocionalno nestabilnog i paranoidnog poremećaja ličnosti – navodi se u presudi Osnovnog suda u Banjaluci.

Priznala krivicu

Džindo je u potpunosti priznala krivicu za krađu novca u septembru prošle godine u centru Banje Luke. Olakšavajuća okolnost prilikom odmjeravanja visine zatvorske kazne bila je ta što je Džindo vratila sav ukradeni novac.

Džindo je priznala da je 2. septembra prošle godine oko 14:40 sati došla u frizerski salon “Bob Lob” u Banjoj Luci tražeći termin za feniranje i broj telefona salona. Kada je vlasnica Gorana M. otvorila ladicu, Džindo je “snimila” novčanik, nakon čega je zatražila od vlasnice da joj donese ubrus iz toaleta.

Iskoristivši odlazak vlasnice do toaleta, Džindo je otvorila ladicu i iz novčanika ukrala iznos od 2.350 KM u apoenima od po 50 maraka.

Hapšena i osuđivana

Kretanje kraljice džeparoša nakon pljačke u frizerskom salonu snimile su sigurnosne kamere na Muzeju Republike Srpske, što je policiji olakšalo prikupljanje materijalnih dokaza i hapšenje u konkretnom slučaju.

Džindo je do sada hapšena i osuđivana u mnogim gradovima BiH zbog krađe novca, ali je to nije spriječilo da nastavi sa istim kriminalnim radnjama. Tako je, prije krađe u Banjoj Luci, policija utvrdila da je Džindo tokom avgusta prošle godine na području Doboja počinila dva krivična dijela.

Prvo je 6. avgusta prijavljeno da je nepoznata ženska osoba iz butika ukrala kovertu u kojoj je bilo 700 maraka. Zatim je 20. avgusta radnica u prodavnici prijavila da je nepoznata žena iskoristila njenu nepažnju i iz torbe ukrala novčanik i 250 maraka prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79