Kreativni roditelji djeci napravili “motoričko tlo”: Više skakutanja i igre, a manje tipkanja i igrica

Djeca danas svoje vrijeme rado provode kod kuće za računarima, na tabletima i pametnim telefonima ukoliko im ne ponudite neku drugu alternativu za igru, zabavu i rekreaciju.

Upravo to su uradili Bakir Buljugija sa suprugom Jasminom i njihov prijatelj Alen Hasić u naselju Slavinovići-Ušće.

Naime, kako je Bakir Buljugija proslavljeni rukometaš iz Tuzle, a danas aktivni član UG ‘Veterani RK Sloboda’ kazao za Tuzlanski.ba od ideje do realizacije bilo im je potrebno jako malo.

Na društvenoj mreži Facebook pojavio se video iz Srbije gdje ovo bilo nacrtano ispred jedne škole. Svidjela nam se ideja i odlučimo da isto to napravimo ispred našeg ulaza gdje živimo kako bi mališanima omogućili da razvijaju svoje psiho-motoričke sposobnosti. U pricinpu je akcenat na tome da djeca izađu napolje iz stanova i kuća i druže se kao što je to bilo u moje vrijeme kada sam bio dječak. Nastojali smo zapravo svima da ugodimo. Vježbe su prilagođene uzrastu od 6 do 65 godina. Čak sam sa balkona gledao i neke roditelje koji pokušavaju preći poligon – kaže Buljugija.

Realizatori ovog simpatičnog mini projekta za iscrtano tzv. ‘motoričko tlo’ u naselju Slavinovići-Ušće dobili su brojne pohvale na društvenim mrežama za trud, rad i zalaganje, a posebno zbog činjenice jer su pokazali da im je stalo do što boljeg psiho-fizičkog zdravlja djece.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79