Kreće gradnja: Arapski investitori osvajaju još jedan dio Sarajeva

U Sarajevu se započinje gradnja još jedne zgrade koja će se smjestiti u Ulici Safeta Hadžića, između Otoke i Švrakinog Sela na prostoru općine Novi Grad Sarajevo.

Parcela na kojoj će zgrada biti izgrađena nalazi se odmah ispod trolejbuske stanice, a trenutno je u toku uređenje građevinske parcele, što ukazuje na namjeru investitora da izgrade stambenu zgradu.

Investitori u ovom projektu su kompanije Riverland d.o.o. i Serb d.o.o Sarajevo. Prema saznanjima BiznisInfo.ba, vlasnici Riverlanda su Qais Aman i Khassan Alravashdekh iz Kuvajta.

Vlasnička struktura firme Serb je složenija, ali su u suštini vlasnici isti kao i kod Riverlanda, uključujući i brojne firme i pojedince iz arapskog svijeta.

Osim ove zgrade, u istoj ulici se planira izgradnja nekoliko drugih objekata. Niže u ulici će se graditi objekat Novo Mojmilo, čiji je investitor MFC d.o.o. (Moussa Fattah Company d.o.o.), čiji je vlasnik Moussa Fattah.

Prema informacija, cijena kvadrata stana ide od 4.000 KM.

Ovi projekti ukazuju na kontinuirani razvoj građevinske aktivnosti u Sarajevu, što može imati značajan uticaj na urbanistički i ekonomski pejzaž grada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79