Krenuli na more u Hrvatsku, pokvario im se autobus: Poručili im da se snađu sami!

Hrvatska je popularna ljetnja destinacija za turiste iz Srbije, a autobuske ture se odvijaju često zbog čega mnogi biraju upravo tu vrstu prevoza kako bi stigli na primorje.

Međutim, turisti koji su preksinoć krenuli ka Puli doživjeli su svojevrsnu noćnu moru. Nakon što se autobus pokvario poručeno im je da se “snađu sami” dok je druga grupa turista koja je planirali povratak tim autobusom bukvalno ostala na ulici.

Kćerka mi je sinoć u 21.45 iz Beograda krenula za Pulu da bi im se nedaleko od Rijeke, nešto iza 10 sati, usred nedođije na auto-putu (benzinske pumpe ni na vidiku) pokvario autobus. I čak bi se i sam kvar autobusa mogao nekako “progutati” da putnici satima nisu mogli da dobiju informaciju šta i kako dalje. Te doći će zamjenski bus, te neće doći, te prijedlog vozača da putnici skupe 300 eura za prevoz drugim vozilom do destinacije da bi im na kraju, oko 16 sati, bilo rečeno da se o svom trošku snađu za prevoz do Rijeke gdje će ih čekati prevoz do Pule – podijelila je novinarka An Mari Alves-Ćurčić na svom profilu na Facebooku.

Dodala je i da su putnici doputovali u Pulu sa zakašnjenjem od 12 sati.

Umjesto u planiranih 8.30 dijete mi je u Pulu stiglo nešto prije 20 sati. Dakle, sa skoro dvanaestosatnim zakašnjenjem i skoro pa 24 sata od polaska iz Beograda. Prvi dan ljetovanja propao. U međuvremenu saznah da su grupu putnika koja je večeras trebalo iz Rijeke da krene za Beograd ispalili nekoliko sati pred put bez davanja ikakvog alternativnog rješenja. Bukvalno su ljudi ostavljeni na ulici – dodaje Alves-Ćurčić i naglašava da je neprofesionalnost tog prevoznika zaprešašćujuća. Na njen post nadovezali su se i drugi putnici koji su takođe nezadovoljni uslugom prevoznika, prenosi Telegraf.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79