Krim tehničari ponovo oslobođeni optužbi za uništavanje dokaza u predmetu “Dragičević”

Kriminalistički tehničari PU Banja Luka Mikica Marijanac i Zoran Bošnjak, oslobođeni su danas optužbi za sprečavanje dokazivanja u predmetu David Dragičević.

Presudu je u ponovljenom postupku donio Osnovni sud u Banjoj Luci. U kratkom obrazloženju presude sudija Radmila Medaković je navela da su razlozi za oslobađajuću presudu isti kao i ranije, odnosno da tužilaštvo nije dokazalo navode optužnice.

Okružni sud Banja Luka ranije je ukinuo oslobađajuću presudu u ovom predmetu i postupak vratio na novo suđenje.

Optužnicom se Marijancu i Bošnjaku na teret stavljalo da su bacili bokserice koje su 25. marta 2018. godine, nakon obdukcije, skinute s Davidovog tijela i prebačene u depozit PU Banja Luka u prostoriju za sušenje predmeta, odakle su nestale.

David Dragičević je nestao u noći 17. na 18. mart 2018. godine, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave “Kastel” u Banjoj Luci.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je ovaj slučaj okvalifikovalo kao ubistvo, a predmet je preuzelo Tužilaštvo BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79