Kriminalci imaju nove metode rada. Angažuju i studentice. Među njima i zloglasna Azra iz BiH

Maloljetnica (17) i državljanka Bosne i Hercegovine Azra Š. (21) uhapšene su zbog sumnje da su bile saučesnice u ubistvu Ranka Radoševića (54), zvanog Ranko Eskobar, prije sedam dana u beogradskom naselju Rušanj, a sumnja se da su radile po nalogu pripadnika “kavačkog klana”.

Ranko Radošević Eskobar je označavan kao jedan od vođa “nikšićkog klana” i čovjek blizak “škaljarcima” i ubijenom vođi te grupe, Jovanu Vukotiću. Odatle i sumnja da su maloljetnica, Azra i još tri mladića za njegovo ubistvo trebali da budu nagrađeni od strane “kavčana”.

Njih dvije su, zajedno sa odbjeglim Markom Pjanovićem iz Brčkog, namamile Radoševića na sastanak na koji su umjesto njih došle ubice, zbog čega su uhapšeni Stefan Z. (28) i Luka V. (26) kao direktni izvršioci.

Azra Šabanović je 22-godišnja djevojka koja se dovodi u vezu sa likvidacijom Ranka Eskobara

Azra i Marko, koji su u ljubavnoj vezi, su se pretvarali da su kupci automobila, pošto je žrtva prodavala automobil. Bili su dan ranije na Eskobarovom placu polovnih vozila, kao zainteresovani kupci, navodno dogovorili su kupovinu Volkswagena. Sutradan su u zakazano vrijeme za kupoprodaju, na pumpu umjesto njih dvoje, došli egzekutori” navodi sagovornik iz istrage, a kako dodaje sumnja se i da se maloljetnica sa njim prethodno dopisivala u vezi sa automobilom.

Stefan i Luka su uhapšeni u iznajmljenom stanu na Novom Beogradu, a sa njima je bila i maloljetnica (17), dok je Azra Š. uhapšena po potjernici u studentskom domu u Sarajevu, što je i potvrđeno. Ona, inače, studira jedan državni fakultet u Sarajevu.

Maloljetnica je saslušana u ponedjeljak i ona je detaljno iznijela svoju odbranu, a saslušanje Azre Š. se očekuje danas. Na teret im se stavlja saučesništvo u ubistvu.

One, međutim, nisu jedine djevojke koje je “kavački klan”, kako se sumnja, koristio za najteža krivična djela, likvidacije.

Srpski mediji: Ovo je šema po kojoj je radila Azra Šabanović

“Žene su i ranije često iskorištavane za poslove neke kriminalne organizacije, jer su za to pogodne, a njima je uglavnom privlačno da budu okružene “opasnim momcima”. Međutim, te mlade žene su često i najslabija karika”, objašnjava Dejan Radenković, nekadašnji visoki funkcioner MUP.

Prema njegovim riječima, određeni klan, a vjerovatno i “kavački”, smatra da je bezbijedniji ako ženi da zadatke oko planiranog ubistva.

“Njihove uloge su najčešće praćenje i pregovori sa žrtvom, a motivi ljubav, novac i želja da pripadaju opasnoj grupi” dodaje Radenković, piše Kurir.rs.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79