Kriminalci iz BiH za svoj rad koriste policijsku opremu: Odakle im?

U nastavku akcije “Market” kojom rukovodi Tužilaštvo BiH uhapšene su dvije osobe i to državljanin Slovenije M. K. i A. N.

MUP RS saopćio je da su osumnjičeni uhapšeni u okviru razotkrivanja, identifikovanja i pronalaženja drugih članova organizovane kriminalne grupe koja je kriminalistički obrađivana u operativnoj akciji kodnog naziva “Market” zbog izvršenja krivičnih djela organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama.

“Na osnovu naredbe Suda BiH obavljeni su pretresi na više lokacija. Tom prilikom je oduzet kokain, novac u većem iznosu, dva pištolja, veći broj mobitela, dijelovi policijske opreme, dva automobila koja su korištena prilikom izvršenja navedenih krivičnih djela od čega jedan ima ugrađeni specijalni bunker za ilegalni prevoz robe, takozvani štek”, saopćio je MUP RS.

Državljaninu Slovenije M. K. se stavlja na teret da je u više navrata u BiH, preko graničnih prelaza prevezao veću količinu droge, između ostalog i kilogram kokaina oduzetog u Banjoj Luci prilikom realizacije operativne akcije Market.

Osumnjičenom A. N. se stavlja na teret da je, uz prethodni dogovor i organizaciju, u više navrata na području Istočnog Sarajeva od M. K. preuzimao veće količine droge koju je dalje neovlašteno stavljao u promet.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će danas biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79