Kriminalna grupa Beriza Kabilovića imala je svoje doušnike i među policajcima

Direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman na današnjoj press-konferenciji rekao je kako je u akciji „Scarface“ uhapšeno 13 osoba koji su od ranije poznati organima gonjenja dok se za određenim brojem članova iste kriminalne grupe traga i oni se, najvjerovatnije, nalaze van granica BiH.

Uhapšeni su osumnjičeni za krivična djela ubistva, iznude, pranja novca, organizovanog kriminala, pripremanje krivičnog djela, ugrožavanja sigurnosti, proizvodnje i prodaje narkotičkih sredstava…

Pogledajte privođenje dilera: Drogu rasturale i žene

-Riječ je o kriminalnoj grupi koja je na neki način ovladala Gradom Tuzla i nekim dijelovima Tuzlanskog kantona. Uspostavili su, tako da kažem, svoja pravila – kazao je Korman.

Na pitanje da li može otkriti imena uhapšenih odgovorio je da ne može zbog dalje istrage, ali je potvrdio da je uhapšen Beriz Kabilović. Također je naveo kako se ne može reći ko je vođa kriminalne grupe, ali je direktor Korman potvrdio da su oni imali svoje doušnike i među policajcima.

-Vidjet ćemo šta će istraga pokazati i da li ćemo te stvari tretirati kroz disciplinski postupak ili kao krivična djela – kaže Korman.

Pored bankovnih kartica, mobitela, oružja i drugih dokaza, službenici Policijske uprave TK od uhapšenih osoba su oduzeli i 20 putničkih automobila. Akcija je ralizovana u sadjestvu sa FUP-om i OSA-om, a pod nadzrom Kantonalnog tužilaštva TK.

Otkrijte ko je još pao s Berizom Kabilovićem

Prema riječima Kormana pripreme za provođenje akcije su trajale sedam mjeseci, a akcija „Scarface“ bit će nastavljena i narednih dana. Kazao je i da je riječ o jednoj od najsloženijih akcija koju je realizirala Policijska uprava MUP-a TK, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79