“Krimolovcima” u avgustu građani poslali 444 prijave, od kojih su 23 bila korisne

 

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu su u avgustu 2021. godine registrovali 444 poziva, od kojih su 23 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko – obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljeno je 358 poziva, od kojih je 15 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Također, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 86 prijava, od čega je osam bilo sa korisnim informacijama od kojih je šest dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U avgustu je pristiglo 13 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela.

Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da su nadležnim tužilaštvima dostavljena tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima piše Avaz.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 61 savjet građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79