Kristijan Pantelić ulovio šarana dugog 98 centimetara i teškog 19,2 kilograma

Dvadesetogodišnji ribolovac Kristijan Pantelić iz Razboja kod Srpca upecao je šarana kapitalca, a vaga je pokazala nevjerovatna 19,2 kilograma.

Pantelić je šarana ulovio na jezeru Laminci kod Bosanske Gradiške, prekraćujući vrijeme s drugom.

– Nije prošlo ni nekoliko minuta, štap se zatresao. Čim sam ga potegao, uvjerio sam se da je kapitalac u pitanju. Počeo je jako vući prema otvorenoj vodi, ali sam ga pridržavao drilom na mašinici i postepeno umarao. Poslije dvadesetak minuta borbe privukao sam ga obali, gdje je pokušao da se zavuče u travu, ali sam ga nekako s drugom uspio savladati – ispričao nam je Pantelić.

Šarana dugog 98 centimetara Pantelić je nakon fotografiranja i mjerenja vratio u vodu.

– Kao veliki zaljubljenik u ribu, poštujem ribolovačko načelo „uhvati i pusti“, tako da sam šarana nakon fotografiranja vratio u vodu – kazao je Kristijan.

Pecanjem se bavi još od malih nogu, a sve tajne ovog hobija naučio je od djeda Nenada Krejića, koji je važio za jednog od najboljih ribolovaca u Srpcu i šire.

Nakon ovog ulova Kristijan Pantelić, inače student sigurnosti i kriminalistike, namjerava se okušati i u sportsko-takmičarskom ribolovu piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79