Kritika urodila plodom: Više od 100 parking mjesta oslobođeno u naselju Saraj Polje

KJKP Rad je uklonio vozila koja su zauzimala parking mjesta na garaži u Saraj Polju, čime je za građane oslobođeno više od 100 parking mjesta. Površina je očišćena, a danas će biti završeno iscrtavanje parking mjesta.

Građani koji su zainteresovani za korištenje parking mjesta mogu izvršiti rezervaciju na broj telefona 033 611 514.

Enver Hadžiahmetović, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, nedavno je izrazio stav da će KJKP Rad nastaviti upravljati garažama na području općine Novi Grad, uz obavezu adekvatnog i planskog ulaganja u njihovu rekonstrukciju, a što se nalazi u planovima poslovanja ovog preduzeća.

“Naš zajednički cilj je da se u što skorije vrijeme investira više od 300.000 KM u sanaciju i rekonstrukciju garaža”, istakao je ministar Hadžiahmetović ovom prilikom te dodao kako će ova sredstva osigurati resorno ministarstvo koje on predvodi.

Tada je najavio i da će u cilju rješavanja problema s kojima se građani Novog Grada suočavaju, zbog zabrane parkiranja automobila oko stambenih jedinica i sve češćih kazni od pripadnika MUP-a KS, u narednom period predložiti Vladi Kantona Sarajevo da se cijena zakupa garaža umanji za 25 posto, s tim da bi iznos umanjenja sufinansiralo Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

“Zajednički interes građana i vlasti je osiguranje potrebnog parking prostora i rješavanje pitanja saobraćaja u mirovanju te time i smanjenje plaćanja kazni s kojima su građani ove općine trenutno suočeni”, naglasio je ministar Hadžiahmetović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79