Kritike Sanela Kajana na odluku Vlade Kantona 10 o neradnim danima za dan izbora u Hrvatskoj

Zastupnik Demokratske fronte u Federalnom parlamentu iz Mostara, Sanel Kajan, izrazio je snažno nezadovoljstvo povodom nedavne odluke Vlade Kantona 10 (Livanjski kanton) da proglasi neradne dane.

“Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije obavještava građane da je 29. ožujka (Veliki petak) neradni dan u Hercegbosanskoj županiji.”

Dalje se navodi “1. travanj, Uskrsni ponedjeljak je, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima HR HB («Narodni list HR HB, broj 45/95), blagdan i neradni dan u Hercegbosanskoj županiji. Na navedene dane poslodavci, ustanove, tijela uprave kao i druge pravne osobe ne rade”, navodi se u odluci.”

Pročitajte izjavu Sanela Kajana u cjelosti:

“Ima li ijedno slovo ovdje legalno?! Županija?! Pa još “Hercegbosanska”?! Ministarstvo prognanih?! I uz sve to, pozivaju se na Zakone zločinačke paradržavne tvorevine, čiji su politički i vojni lideri osuđeni na 111 godina zatvora zbog ratnih zločina!”, napisao je Kajan u svojoj reakciji.

Ustavni sud Federacije BiH proglasio je termin “županija” neustavnim jer je diskriminirajući.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79