Krivična prijava protiv oca preminule djevojčice, roditelji će donirati organe

Protiv oca djevojčice iz Rovinja, koja je preminula od posljedica toplotnog udara i dehidracije nakon što je ostavljena u pregrijanom automobilu, podnesena je krivična prijava i njemu prijeti kazna od tri do 15 godina iza rešetaka.

Hrvatska policija je po okončanju kriminalističke istrage protiv 33-godišnjeg oca Državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu, a osumnjičen je za krivično djelo povrede djetetovih prava.

“Za ovu vrstu krivičnog djela predviđena je kazna od tri do 15 godina iza rešetaka”, izjavila je za Hinu portparolka istarske policijske uprave Nataša Vitasović.

Dnevnik.hr navodi da su roditelji odlučili da doniraju njene organe da bi na taj način spasili druge živote.

Smrt djevojčice komentarisala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te poručila da će stručnjaci sada procijeniti koje su kompetencije roditelja da skrbe o njihovo još dvoje djece.

Prije pet dana djevojčicu je otac ostavio u automobilu da je ne bi budio, ali nije uključio klimu, a prozore je zatvorio da ne bi ulazila prašina sa gradilišta.

Mještani Rovinjskog Sela su naveli da su djevojčicu u besvesnom stanju poslije dva sata pronašli radnici poslije čega su pozvali Hitnu pomoć.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79