Krivična prijava protiv Raminog malog: Policija demantuje tvrdnje Arnela Isaka

Nastavlja se složena priča oko incidenta koji se dogodio 9. aprila na benzinskoj pumpi “DHD” u Zenici, a čiji su akteri, između ostalih, i članovi porodice Isak.

Nakon što je Arnel Isak odbacio optužbe o učešću u incidentu, ističući da je pozvao policiju kao svjedok, stiže demanti iz Uprave policije ZDK, koji potvrđuje drugačiju verziju događaja.

“Dana 09. 04. 2024. godine, u 03,00 sati, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na navedenoj benzinskoj pumpi u kojem su učestvovali A. J. (1998.) sa jedne strane, dok su sa druge strane učestvovali D. A. (2004.), I. A.(1996.) i I. A.(2000.), sva lica iz Zenice, kojom prilikom je lice A. J. zadobilo teške tjelesne povrede, koje su konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK po čijim uputama su lica D. A, I. A. i I. A. ispitana u svojstvu osumnjičenih, a nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja protiv navedenih lica je dana 16. 04. 2024. tužilaštvu podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ‘Učestvovanje u tuči, iz člana 174. Krivičnog zakona FBiH“, navedeno je u odgovoru iz Uprave policije ZDK.

Ovo zvanično saopćenje potvrđuje da su braća Isak, zajedno sa još jednom osobom, prijavljeni za učešće u incidentu i nanijeti su teške tjelesne povrede. Međutim, Arnel Isak i dalje tvrdi da je bez osnova optužen te da je cijela priča plod izmišljenih informacija.

“Gdje su snimci?” – pita se javnost, budući da benzinska pumpa posjeduje video nadzor, ali snimaka u vrijeme spornog događaja nema. Iz Uprave policije ZDK navode da su snimci izuzeti, ali ne mogu dati više informacija zbog internog postupka.

Paralelno, Jedinica za profesionalne standarde Uprave policije pokrenula je reviziju postupanja policijskih službenika tokom ovog događaja.

S druge strane, Ramo Isak, otac jednog od učesnika, pripisuje incident alkoholu ili drogama, tvrdeći da je mladić bio neuračunljiv. Optužuje radnika benzinske pumpe i sve one koji pokušavaju da mu napakoste. Ovaj slučaj nastavlja da bude predmet kontroverzi, a istina se još uvijek traži.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79