Krivokapić: Prvi naš korak bit će izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da njegova Vlada ima obavezu da ne razočara građane i da je već pripremila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, što će biti njen prvi konkretan korak.

– To će biti prvi korak. Ako ne radimo dvostruko više nećemo učiniti Crnu Goru boljom nego što je danas – rekao je Krivokapić novinarima.

On je naveo da organizacione promjene zahtijevaju najmanje tri mjeseca i dodao da nema toga ko može napraviti rezultat za 200 dana, pogotovo u ovoj situaciji.

Krivokapić je najavio da će prve sedmice razgovarati sa ambasadorima.

– Ako ne možemo poći u Brisel, imaćemo Brisel ovdje. Naše opredjeljenje je EU, mi želimo takvu politiku. Ispunićemo zahtjeve iz poglavlja 23. i 24. Crnu Goru moramo učiniti ekološkom državom – naglasio je Krivokapić.

On je najavio da će nacrt budžeta biti do 20. decembra.

– Od Centralne banke nemamo podršku. Moramo da obezbijedimo plate i penzije – rekao je Krivokapić.

On je naglasio da obrazovanje mora da se promijeni.

– Nećemo praviti reforme u obrazovanju, koliko ih je bilo, možemo koristiti tehnike za unapređenje – rekao je Krivokapić.

Skupština Crne Gore danas je, glasovima parlamentarne većine, izabrala novu Vladu, čiji je predsjednik Zdravko Krivokapić.

Nova Vlada će imati 12 ministarstava i jednog potpredsjednika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79