Krivokapić: Zbog Srebrenice sam krenuo u proces razrješenja jednog ministra

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji boravi u posjeti našoj zemlji, odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentira Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koja je na dnevnom redu Skupštine Crne Gore, kazao je ga boli svaka žrtva sa ovih prostora.

– Svaka žrtva je velika, odnos prema žrtvama je takav da vrlo često kažem da onaj ko je spasio jedan život spasio je čitav svijet. Ta rezolucija je usvojena 2009. godine kao deklaracija. Znate, ne mojte mi zamjeriti. Najgore što se dešava na ovim prostorima je što se te žrtve koje su nenadoknadive koriste za političke svrhe. Ja sama zbog Srebrenice krenuo u proces razrješenja jednog ministra iako sam znao da to može da bude pokušaj rušenja Vlade – naveo je Krivokapić.

Dodao je da nije čovjek koji kalkuliše.

– Želim da izrazim svoje žaljenje za sve žrtve. Ovo je prva Vlada koja ništa nije dirigovala Skupštini. Pomirenje je važnije od bilo kakve svađe – rekao je Krivokapić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79