Krivolovci u BiH ubili medvjeda: Ranjen je bježao, ali nije izdržao

Predsjednik LU „Borčići“ Pane Gavrić kaže da nije obaviješten o krivolovu, ali da će odmah alarmirati sekretara udruženja i lovočuvara kako bi se postupilo u skladu sa zakonom.

U rejonu Srpska Duboka na tromeđi lovišta lovačkih udruženja „Borčići“ Šiprage, „Uzlomac“ Kotor Varoš i „Čemernica“ Kneževo juče je pronađen odstrijeljen medvjed.

Medvjed je podlegao od posljedica ranjavanja i žrtva je krivolovaca koji haraju ovim dijelom lovišta, a pronašao ga je jedan mještanin Srpske Duboke.

Prema tvrdnjama dugogodišnjeg člana LU „Borčići“ koji je insistirao na anonimnosti, grupa krivolovaca u posljednjih mjesec dana gotovo svakodnevno je dolazila u Srpsku Duboku i o tome je obaviješten i lovočuvar u ovom udruženju Drago Maksimović.

“Ne znam da li je lovočuvar išta preduzimao, ali svjedoci smo da pandemija koju je izazvao virus korona nije spriječila nesavjesne lovce da idu u krivolov i čine štetu u lovištu. Zaslužili su najoštriju kaznu, jer je ovo što su uradili zločin”, kaže sagovornik Glasa Srpske.

On dodaje da se ne zna tačno na teritoriji kojeg lovišta je pronađen medvjed, ali ističe da zbog nepristupačnosti terena lovci iz Kneževa rijetko dolaze na taj rejon.

“U rejonu Srpske Duboke je tromeđa lovišta, ali lovci na taj teren prilaze kroz Srpsku Duboku. U ovom trenutku niko ne zna u kojem lovištu je medvjed ranjen, zato što je do mjesta gdje je podlegao mogao doći sa tri strane. Nažalost, sve su prilike da će ubice ostati nekažnjene”, kaže on.

Predsjednik LU „Borčići“ Pane Gavrić kaže da nije obaviješten o krivolovu, ali da će odmah alarmirati sekretara udruženja i lovočuvara kako bi se postupilo u skladu sa zakonom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79