Krizni štab TK moli građane da surađuju: Lockdown kao opcija u narednim danima

Pogoršava se higijensko-epidemiološka situacija u Tuzlanskom kantonu kada je u pitanju pandemija koronavirusa. S tim u vezi, povećan je broj hospitaliziranih pacijenata i ukupnog broja zaraženih i novopotvrđenih slučajeva. Također, bit će pojačan inspekcijski nadzor u narednih nekoliko dana.

“Konkretni podaci sa terena govore i o težim kliničkim slikama. Razmatrano je donošenje restriktivnijih mjera i uvođenje djelimičnog lockdowna, od čega se odustalo za sada, što ne znači da nećemo povući tu mjeru u narednom periodu, ukoliko bude potrebe, ali građani se pozivaju na oprez i poštivanje mjera, kako bi situacija bila stabilnija”, rekao je ministar zdravstva TK-a Božo Jurić.

“Situacija se usložnjava, nije alarmantna, ali jeste veoma ozbiljna. Kapaciteti u dvije kovid bolnice su popunjeni 90 posto. Vikendi su uvijek kritični. Građane molimo za pojačan oprez i poštivanje mjera zaštite”, istakao je prof. dr. Vahid Jusufović, direktor UKC-a Tuzla.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79