Krizni štab upozorava: U zapadnoj Hercegovini svadbe glavni izvor zaraze

Epidemiološka situacija u Zapadnoherceglvačkom kantonu je izrazito ozbiljna i bilježi se svi više smrtnih slučajeva u posljednje vrijeme, zaključio je Štab civilne zaštite tog kantona.

“Svadbene svečanosti su i dalje glavni izvor oboljenja”, tvrde iz Štaba ZHK zbog čega je kako navode predloženo skraćenju radnog vremena svadbenih salona.

Štab je obaviješten o formiranju gradskih i općinskih timova za inspekcijski nadzor koji bi trebali početi s radom od danas, 12. septembra.

Štab je kako navode uvidom stanja na terenu ustanovio da se nastavni proces odvija shodno preporukama zavoda, ali je ustanovio i da su se na tržištu tog kantona pojavile zaštitne maske sumnjive kvalitete, zbog čega će biti pokrenuta istraga.

“Primjerci sumnjivih maski su poslani u Zavod za javno zdravstvo FBiH na ispitivanje”, ističu iz Štaba ZHK.

Zbog pogoršane epidemiološke slike u tom kantonu, kako navode zadužen je Krizni štab ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite da do iduće sjednice pripremi konkretan prijedlog za Izolatorij prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79