Krizni stožer Republike Hrvatske smatra da je BiH nedovoljno sigurna zemlja

Ovih dana je aktualna priča o prelasku granice s Hrvatskom i nemogućnosti da Hrvati iz BiH normalno uđu u Hrvatsku dok se, primjerice, iz Srbije može ući normalno.

Ovim putem telefonski su kontaktirali gdina Radoju Vidovića, predsjednika ŽO HDZ BIH ŽSB, te saborskog zastupnika u Saboru RH kao predstavnika Hrvata BiH i dijaspore.

– Gdine Vidović, možete li nam odgovoriti na pitanje što ste kao saborski zastupnik i predstavnik Hrvata BiH učinili da Hrvati i Hrvatski narod iz BiH normalno uđe i boravi u Hrvatskoj, bez da mora pokazati potvrdu o cijepljenju, PCR test ili potvrdu o preboljeloj koronu, bilo je pitanje koje je redakcija našeg portala uputila Saborskom zastupniku.

Na ovo jednostavno pitanje stigao nam je i brz telefonski odgovor, kojeg ćemo prenijeti:

“Pa vidite, ja i moje kolege podnijeli smo zahtjev Saboru RH, da se Hrvate iz BiH oslobodi svih ovih mjera. Sabor je zaprimio naš zahtjev i uputio ga u daljnju proceduru, prema Ministarstvu zdravstva, a oni dalje prema Kriznom stožeru. Na žalost odgovor Kriznog stožera nije bio onakav kojeg smo željeli čuti, jer su nam kazali kako smo mi u BiH još uvijek nesigurna zemlja, nedovoljno cijepljena, te bi vjerovatno puštanjem Hrvata iz BiH u Hrvatsku mogli ugroziti ljetnu sezonu, što im naravno ne ide u prilog”, kazao je gdin Radoje Vidović za portal Centralna.ba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79