KRONIČNI BOLESNICI BI TREBALI REDUCIRATI BORAVAK NA OTVORENOM U NEDJELJU

S dolaskom noći, usljed promjene vremena, tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati,priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
U Bosni i Hercegovini danas je oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Temperature zraka u 13.00 sati su imale slijedeće vrijednosti (°C): Bjelašnica -1; Bihać 2; Bugojno, Sokolac 4; Ivan-sedlo, Sanski Most, Srebrenica 5; Banja Luka, Prijedor, Sarajevo 6; Bijeljina, Brčko, Doboj, Tuzla, Zvornik 7; Mostar, Trebinje 8; Livno, Široki Brijeg 9; Neum 13.
“U BiH sutra se u jutrnjim satima očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama središnje i istočne Bosne bit će sa maglom i niskim oblacima. Tijekom poslijepodneva očekuje se postupni porast naoblake u Bosni, a u Hercegovini u večernjim satima. Krajem dana i u noći očekuje se kiša, a na planinama snijeg. Vjetar u Bosni će biti slab do umjeren, južni i jugozapadni, a u Hercegovni ujutro slaba bura, a u ostatku dana slab jugo.
Jutarnje temperature kretat će se od -4 do 2, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 7 do 13, na jugu od 11 do 15 °C”, piše na stranicama FHMZ-a. Uz nešto stabilnije vremenske prilike i više sunca, u nedjelju, u prvom dijelu dana, opća slika će se djelimično popraviti. Temperature će biti niže i neophodno je posvetiti pozornost prikladnom odijevanju. Kronični bolesnici trebali bi reducirati boravak na otvorenom.
S dolaskom noći, usljed promjene vremena, tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati,priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79