Kroz tunel Crnaja od sutra će se saobraćati u dvije trake

Prva faza radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnom putu M17 između Konjica i Jablanice, sa izradom podnožnog svoda, prikupljanju voda iz obloge, kontrolisanom odvodnjom, te izradi drenažnog sistema je završena.

Ovime će biti omogućeno dvosmjerno saobraćanje kroz ovaj tunel, i to od sutra u 12 sati u periodu od 5 do 20 sati. Potvrdili su ovo za Klix.ba iz JP Ceste Federacije BiH. Puštanjem u puni promet ovog tunela izbjeći će se gužve, sa kojima se putnici već mjesecima suočavaju na ovoj relaciji.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

“U periodu od 25. juna do 1. septembra u vremenskom intervalu od 5 do 20 sati promet će se odvijati bez zastoja u oba smjera, te se u ovom vremenskom periodu radovi neće izvoditi. U periodu od 20 do 5 sati izvođač će uspostaviti režim odvijanja prometa jednom trakom uz upotrebu semafora naizmjeničnim propuštanjem”, potvrdio nam je Ljubo Pravdić, direktor Cesta FBiH.

Završetkom prve faze radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, dodao je, stekli su se uslovi da se u svakom trenutku može uspostaviti odvijanje prometa u oba smjera.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Podsjetimo da je promet u oba smjera u ovom tunelu trebao biti pušten 1. juna, sli su ranije iz Cesta Federacije BiH zatražili produženje roka do 30. juna. Međutim, iz ovog preduzeća uspjeli su da u promet puste obje trake nekoliko dana ranije od planiranog.

Radovi na tunelu Crnaja trebali bi biti završeni u junu 2022. godine piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79