Krsmanović imao moždani udar, operiran na KCUS-u

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović imao je moždani udar i njegovo zdravstveno stanje je veoma loše, rekao je Srni zamjenik predsjednika NDP-a Krsto Jandrić.

Jandrić je naveo da je Krsmanović operiran u Sarajevu nakon što su mu medicinski radnici dijagnosticirali izljev krvi u mozak.

– Prema informacijama koje imam, stanje Krsmanovića je jako loše i teško, ali nadam se da će biti bolje – rekao je Jandrić.

Kontaktirali smo i njegovog brata Straju Krsmanovića. On nam je vidno uznemiren i kroz suze kratko kazao da trenutno ne može da govori.

– Izvinite, ali trenutno nisam u stanju govoriti o cijeloj situaciji – naveo je Straja Krsmanović.

Mediji su objavili da je Krsmanoviću pozlilo jučer u Istočnom Sarajevu i da je zbrinut u Bolnici “Srbija” u Kasindolu, gdje mu je ustanovljen izljev krvi u mozak, a da je potom prebačen u Sarajevo i operiran na Klinici za neurohirurgiju KCUS-a.

Prema navodima medija, Krsmanović je u komi i životno je ugrožen. Njemu je ustanovljen hematom na mozgu usljed pucanja krvog suda, ali je uspio preživjeti operaciju te ljekari procjenjuju da su naredna tri dana ključna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79