KRVAVI DAN: Danas na bh. cestama poginula 4 motociklista

Za nepunih osam sati na putevima u BiH danas su poginula četiri vozača motocikala.

Saša Pecikoza (31) život je izgubio kod Višegrada, Azur Račić (44) u Pelagićevu, Miloš E. (17) kod Dervente, a Pero Burić (52) u Bijeljini.

Pecikoza, koji je iz Višegrada, nastradao je u sudaru koji se dogodio u mjestu Rodić Brdo, na magistralnom putu Višegrad – Vardište.

Osim njega, u toj saobraćajnoj nesreći u 13.30 učestvovao je i audi, kojim je upravljao njegov dvadesetdevetogodišnji sugrađanin R.A.

Tri i po sata kasnije, Brčak Azur Račić poginuo je u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu u Pelagićevu. U pitanju je sudar u kojem je oko 17 časova, uz njega, učestvovao i traktor kojim je upravljao N.P. iz Pelagićeva.

Samo sat nakon te tragedije – novi šok. Sedamnaestogodišnji Dervenćanin Miloš E. poginuo je oko 18.30 u sudaru na lokalnom putu u mjestu Cerani, područje opštine Derventa. Miloš je nastradao dva dana uoči punoljetstva.

Osim njega, u nesreći je učestvovao Milan K. (21) iz Dervente koji je upravljao pasatom, a u kojem je kao suvozač bio Milanov rođak i vršnjak Vedran K.

Izvor upućen u istragu otkriva u izjavi za “Nezavisne” da je do sudara došlo kada je vozač pasata preticao vozilo ispred sebe, te prešao u suprotnu traku.

“On je vozio iz pravca Dervente prema selu Osinja. Iz suprotnog pravca je naišao mladi motociklista. Tada je došlo do direktnog sudara”, rekao je sagovornik “Nezavisnih”.

Prijatelji i poznanici maloljetnog motocikliste od njega su se oprostili na društvenim mrežama.

“Sudbina bi jača. Otrgnu te od života. Zašto? Sudbina bi brža. Otrgnu te samo za tren. Za sekundu. Prije tvoga punoljetstva, koje je 24. avgusta. Ne dozvoli da zakoračiš svoj prvi korak u svijet odraslih. Krenuo si na put. Na tom putu prestalo je da kuca tvoje malo srce. Ugasio se tvoj mladi, premladi život”, napisala je jedna korisnica Facebooka.

Dodala je da je ovaj tinejdžer danas trebalo da slavi, da se veseli, da se raduje.

“Trebao si da gasiš svjećice na torti. Da zamišljaš želje, sanjaš snove, ambicije. Nastade tišina. Muk, tuga, nevjerica. I nebo je danas sivo. I ono će da plače. Zašto baš ti? Naš nasmijani i vedri dječače nedosanjanih snova. Ode iznenada. Tako rano. Tako tiho. Anđele naš mali. Putuj spokojno u carstvo nebesko. Među anđele. Na nabeski svod. Među zvjezdice. Mi ćemo da pamtimo tvoj osmijeh. I da te čuvamo od zaborava”, napisala je ona na Facebooku.

Tinejdžer je usljed zadobijenih povreda preminuo na putu do dobojske bolnice, dok je vozač pasata Milan K. zadržan u dobojskoj bolnici, a Vedran K. je lakše povrijeđen.

Četvrta u nizu tragedija dogodila se oko 21.15 u Bijeljini. Pero Burić, motociklista, poginuo je usljed slijetanja s kolovoza u tom gradu.

Saobraćajna nesreća dogodila se na kružnom toku, a vozač je poginuo na licu mjesta.

U saobraćajnim nesrećama, takođe subotu, na području Mrkonjić Grada i Prozor-Rame nastradale su djevojka i starica.

Poznat identitet maloljetnika koji je poginuo uoči osamnaestog rođendana

Dvadesetčetvorogodišnjakinja iz Šipova poginula je ujutru oko 8.20 u mjestu Gornja Pecka, kod Mrkonjić Grada. Iz policije su naveli da im je prijavljena saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao reno klio, te da je izvršen uviđaj.

U Ulici Diva Grabovčeva u Prozor-Rami, istog dana, u popodnevnim satima, dogodila se nesreća u kojoj je poginula K.D. (73).

Kako je objavljeno, tragedija se desila kada je J.D. (72), upravljajući renoom, iz zasad nepoznatih razloga udario u parkirani kamion.

Reno se u kamion u zakucao svojom desnom stranom, gdje je na mjestu suvozača bila K.D., te je ona podlegla, dok je vozač tog vozila povrijeđen prenose Nezavisne.

(FOTO) U sudaru sa traktorom poginuo motociklista

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79