Krvavi obračun: Migrant ubio Alžirca ispred tržnog centra u Tešnju

Ispred tržnog centra “Konzum” u mjestu Kraševo, jučer u 16:15 sati došlo je do fizičkog napada kojom prilikom je migrant nožem napao drugom migranta i pobjegao sa lica mjesta, saopćeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Podlegao teškim povredama

Napadnuti Migrant H. S. (39), državljanin Alžira, zadobio je teže tjelesne povrede, životno ugrožavajuće, usljed kojih je preminuo u Općoj bolnici Tešanj.

Uviđaj su obavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Operativna saznanja

– Istog dana, kao rezultat intenzivnih operativnih i drugih aktivnosti policijskih službenika, pronađeno je lice Y.S., rođeno 1993. godine, državljanin Maroka, koje se dovodilo u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistvo iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada-navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79