Krvavi pir na Alipašinom Polju: Nožem izmasakrirao brata pred očima majke pa otišao na kafu

U stanu u ulici Semira Frašte u sarajevskom naselju Alipašino Polje danas se odigrao krvavi pir, saznaje „Avaz“.

Zločin počinio pred očima majke

Velid Alagić, poznatiji kao Vela, navodno u psihičkom rastrojstvu nožem je izmasakrirao mlađeg brata Armina Alagića. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je Velid nožem brata ubo tri puta u stomak i pluća.

Da stvar bude gora, krv je pala pred očima majke braće Alagić. Velid, nakon što je shvatio šta je uradio, pobjegao je. Kako saznajemo, potom je na prozoru vidio majku svog prijatelja Almira Pazarca, poznatijeg kao Šeik od Alipašina, koji je odranije poznat policiji.

Nesretna žena, ne znajući šta je uradio, pozvala ga je na kafu. U međuvremenu je stigao i Pazarac. Istovremeno, istražitelji su ispitivali majku braće Alagić i ona im je kazala da se, između ostalih, družio s Pazarcem.

Na noge su dignuti policajci, koji su opkolili zgradu Pazarca. Naš izvor rekao nam je da je upravo Pazarac otvorio vrata stana. Policajcima je ostao lakši dio posla te su uhapsili pomahnitalog Velida.

Kako saznajemo, s lisicama na rukama je završio i Pazarac, jer su policajci isprva mislili da je pružao utočište Velidu. Nakon što je Pazarac pojasnio da nije znao da je njegov prijatelj digao ruku na svog brata, pušten je na slobodu. Naš izvor kaže da je dobio status svjedoka.

Izuzeta dukserica

Istražitelji su ujedno izuzeli duksericu koju je sa sebe u stanu Pazarca skinuo Velid i ona će biti predmet vještačenja.

S druge strane, Velid je završio u pritvoru i sutra bi trebao biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, Velid se u nekoliko navrata liječio u Jagomiru. Raja na Alipašinom Polju priča da je posljednjih dana bio loš te da je teško podnio gubitak oca.

Kontaktirali smo Operativni centar MUP-a KS, odakle su nas u vezi s ovim slučajem uputili na portparola Mirzu Hadžiabdića. On, međutim, nije odgovarao na naše pozive.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79