Krvavi porodični sukob u Banjaluci: Sa sinovima tukao rođenog brata do smrti

Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Predraga Bukše (51) i njegovih sinova Danila (22) i Davida Bukše (22) svi iz Banjaluke, te Slaviše Adžića (31) iz Dervente zbog krivičnog djela ubistvo iz nehata Banjalučanina Milorada Bukše (53).

Četvorka je optužena da su djelo počinili kao saizvršioci, a optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci.

U optužnici se navodi da je 1. marta prošle godine u periodu od 19.40 do 20 časova u Ulici Miloša Crnjanskog u Banjaluci došlo do svađe između Predraga Bukše i njegovog brata Milorada.

Predrag se nalazio u prikolici svog kamiona marke “Mercedes“, a kada se Milorad popeo u prikolicu ovaj ga je odgurnuo, usljed čega je oštećeni pao potrbuške na asfaltnu podlogu.

Dok je oštećeni ležao na tlu, Predrag, David i Danilo Bukša, te Slaviša Adžić su mu prišli, sjeli na njega, te mu pesnicama zadali više udaraca po cijelom tijelu, da bi u jednom trenutku Danilo nogom udario oštećenog u leđa.

“Iako je oštećeni sve vrijeme zapomagao ispuštajući bolne krikove, svjesni da usljed takvih njihovih zajedničkih radnji može nastupiti smrt, nastavili da ga udaraju, sve dok oštećeni nije izgubio svijest”, precizirano je u optužnici, prenosi Mondo.ba.

Dodaje se da je usljed zadobijenih udaraca i držanja Milorada pritisnutog o asfaltnu podlogu u potrbušnom položaju, došlo do pritiska na grudni koš, što je imalo za posljedicu aspiraciju velike količine želudačnog sadržaja, te mehaničkog ugušenja i smrti.

Kako su ispričale komšije neposredno nakon ovog tragičnog događaja, braća Bukša su navodno bili u sukobu oko imovine, a živjeli su u kući u dupleksu u naselju Petrićevac, ispred koje je i došlo do fizičkog napada i smrti. Međutim, niko nije mogao sa sigurnošću potvrditi šta je bio povod kobnog sukoba, ali su mnogi čuli udarce, te zapomaganje oštećenog kritične večeri.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79